‘Leive Vloms’ telt af naar vrijdag: Payconiq verdubbelt de centen voor MS en we warmen op met de ‘Leivese schlager-top 20’

De Leuvense Oude Markt is klaar om overmorgen, vrijdag 4 augustus duizenden muziekliefhebbers te verwelkomen voor de eerste, gratis editie van ‘Leive Vloms’. Met het nieuwe schlagerfeest realiseert de vzw Oude Markt de droom van voormalig cafébaas Jan Heremans.

Jan, die zelf enkele jaren geleden werd getroffen door MS, zet zich in voor het onderzoek en de behandeling van de ziekte. Je kan cash centen gooien in onze collectebussen, maar wij moedigen iedereen aan om te betalen met Payconiq, want zij verdubbelen elke storting. Via de verkoop van feestartikelen én Romeo’s Frikandellen XXL worden er eveneens centen opgehaald. Vanaf 19.00 uur begint ‘Leive Vloms’. Voor Laura Lynn, Luc Steeno en De Romeo’s optreden met The New Bis Band, warmen we het publiek op met de ‘Leivese schlager-top 20’.

Organisator Erik De Rop van de vzw Oude Markt: “De voorbije dagen waren we druk met Leuvense figuren te polsen naar hun favoriete schlagers. Ik moet zeggen dat het heel vlot is gegaan. Van burgemeester Tobback, schepenen Robbeets, Vansina, Vanderheiden en Devlies, maar ook zanger Stan Van Samang, OHL-voetballer Björn Ruytinckx, Mike Naert van Het Depot, Lien Degol, Rik Daems, Sergio en ga zo maar verder. Allemaal hebben ze meegewerkt aan een ultieme top 20-lijst die we vrijdag vanaf 19 uur spelen. De mensen moeten vroeg komen, dan zijn ze ook zeker van een plaats, want vol is vol, ook al is het gratis.

Geen festival dat de voorbije weken in de media meer aandacht trok dan ‘Leive Vloms‘.

Erik De Rop: “We zijn geschrokken hoe vaak de hilarische filmpjes van ‘Leive Vloms’-reporters Luc Steeno, Wendy Van Wanten, De Romeo’s, Sergio e.v.a. zijn bekeken en gedeeld via de Facebookpagina van de Oude Markt. Die cijfers zijn indrukwekkend. De pers is er massaal opgesprongen. We zijn hen dankbaar, want dankzij die filmpjes hebben we ondertussen ook het verhaal kunnen vertellen van  Jan Heremans. Een aantal jaren geleden stond hij nog Stella’s te tappen op de Oude Markt, vandaag is hij echter aan het vechten tegen MS. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook voor lotgenoten die hij wil helpen bij het onderzoek en de behandeling van de ziekte. Samen met Jan realiseren we zijn grote droom, ‘Leive Vloms’. We hopen dat de mensen vrijdag 4 augustus om 19.00 uur al massaal voor het podium staan, want dan starten we met het spelen van de ‘Leivese schlager-top 20’. Heel wat Leuvense prominenten, of mensen die iets hebben met onze stad, hebben we gepolst naar hun favoriete schlager allertijden. We hebben alle artiesten en liedjes opgeteld, waardoor er een unieke lijst is ontstaan. Tom Van Oosterwyck speelt om 19.00 uur én daarna kondigt Marc Pinte met een gastpresentator,  Luc Steeno, Laura Lynn en De Romeo’s aan, die samen met The New Bis Band hun grootste hits zingen.

Payconiq

Naast het amusante karakter, ligt de focus van ‘Leive Vloms’ op geld ophalen. Er moeten centen worden opgehaald voor onderzoek en de behandeling van MS. “Mensen kunnen via collectebussen op de toegangswegen naar de Oude Markt geld storten. We moedigen iedereen aan om elektronisch te betalen met Payconiq. Het bedrag dat je stort wordt door hen verdubbeld en daar zijn we heel blij mee. Verder kan je steunen door zoveel mogelijk Romeo’s Frikandel XXL’en te fretten of door leuke feestartikelen aan te kopen. Dat zou ook fijn zijn“, zegt medeorganisator Erik De Rop.

Bereikbaarheid

Voor rolstoelgebruikers en mindervaliden wordt het een uitdaging om de Leuvense Oude Markt vrijdag vlot te bereiken tijdens ‘Leive Vloms’. Erik De Rop: “We weten dat dit een gevoelig punt is en daarover hebben we de voorbije weken samengezeten met het Leuvense stadsbestuur en met alle betrokken diensten, om te kijken naar een optimalisatie van de Oude Markt tijdens het evenement voor deze doelgroep.”

Op de website www.leivevloms.be kunnen mindermobielen en hun begeleiders alle informatie terugvinden. “Voor ons is het handig als je jezelf vooraf registreert en aangeeft dat je gebruik wenst de maken van onze faciliteiten. Doe je dat niet is dat geen ramp, maar voor onze organisatie is de pré-registratie handig, want dan weten we hoeveel ruimte we moeten voorzien op het terrein.

Reserveren en inschrijven kan via het invulformulier, https://www.leivevloms.be/toegankelijkheid/

Plastiek dopjes

Tot slot meldt de ‘Leive Vloms’-organisatie dat er op vrijdag 4 augustus dranken worden meegegeven in geopende flesjes. “We doen dat conform de veiligheidsoverweging. We sparen de dopjes van de petflessen, omdat ze worden gerecycleerd tot plastic paletten. Ook die inkomsten worden geschonken aan een goed doel.”

Meer info over ‘Leive Vloms‘ kan je vinden op de website www.leivevloms.be

‘Leive Vloms’ is een organisatie van de vzw Oude Markt.